Sanat ve Sosyal Etkinlikler

Geziler

Yaşamın seyrini ve değişikliğini öğreniriz gezilerle. Yeni yerler, yeni insanlar... Nerede nasıl davranmamız gerek?, sinemada, tiyatroda, müzede... ne yapılır?, birlikte nasıl eğlenilir ve neler öğrenilir?, sıkıldığımız zaman kendimizi nasıl rahatlatırız?, nerede olmaktan hoşlanırız?, yaşadığımız anın tadını nasıl çıkarırız?

Sanat Etkinlikleri

Koy ortaya kendini! Neler yapabiliyorsun?, yapabildiğinin en iyisiyle övün! Çünkü onu sen yarattın ve kendinden, sevginden bir parça yarattığın eser. Yaşamın özgünlüğünü ve çevrendeki, kendindeki güzellikleri keşfetmeyi bu şekilde öğreneceksin... her şeye olduğu gibi değil, farklı gözle bakmayı da...

Sosyal Etkinlikleri

Çocukların bedensel, bilişsel, duygusal, sosyal, kültürel, dil, hareket gibi çok yönlü gelişimlerini destekleyecek bir eğitim ortamı hazırlamaya özen göstermekteyiz. Etkinlikler planlanırken; çocukların yaşları, gelişim özellikleri, öğrenme hızları, ilgileri, gereksinimleri ile okulun ve çevrenin olanakları dikkate alınır. Doğru ve sağlıklı temel alışkanlıklar kazanmalarının yanında doğa sevgisiyle çevreye duyarlı olmaları da sağlanmaya çalışılır. Eğitim etkinlikleri; çocukların, sevgi, saygı, işbirliği, katılımcılık, sorumluluk, yardımlaşma ve paylaşma duygularını geliştirici niteliktedir.

Sosyal aktivite ve etkinlik planı velilerimiz ile her ayın başında okul web sitesinde ve bülten şeklinde paylaşılmaktadır. Eğlenerek öğrenebilecekleri etkinlikleri içeren sosyal aktivitelerin içeriği; temalı partiler, önemli gün hafta kutlamaları (Milli Bayramlarımız, Yerli Malları Haftası, Yaşlılar Haftası için büyükanne-büyükbabalar günü, anne-çocuk katılım günü etkinlikleri vb..) paylaşım günleri, tiyatrolar ve animasyonlardan oluşmaktadır.